Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан састанак Управног одбора за пројекат „Јачање националног учешћа у Хоризонт-у 2020“

Одржан састанак Управног одбора за пројекат „Јачање националног учешћа у Хоризонт-у 2020“
Датум објаве: 01.09.2017 15:36 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У организацији Министарства науке данас, 1. септембра 2017. године, одржан је други састанак Управног одбора пројекта „Јачање националног учешћа у ЕУ Оквирном програму за истраживање и иновације Хоризонт 2020“.

Поред представника Министарства науке и вође експертског тима консултантске куће ИБФ, Алекс Перси Смита (Алеx Перцy Смитх), састанку су присуствовали и представници: Министарства финансија - Директората за уговарање и финансирање средстава ЕУ помоћи, Министарства рада и социјалног старања, Министарства европских послова и представници Делегације Европске уније у Подгорици.

Господин Перси Смит је представио реализоване активности на пројекту, као и план активности за наредни период.

Такође, током састанка било је ријечи и о кључним питањима у вези са процесом имплементације пројекта, како у дијелу конкретних активности тако и у погледу уговорних процедура.

Подсјећамо, Оквирни уговор за јачање националног учешћа у ЕУ Оквирном програму за истраживање и иновације „Хоризонт 2020“ се реализује кроз Инструмент за претприступну подршку (ИПА), компоненту ИВ “Оперативни програм за развој људских ресурса 2012-2013”.

Укупна вриједност пројекта износи 299.000,00 ЕУР-а.