Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak Upravnog odbora za projekat „Jačanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“

Održan sastanak Upravnog odbora za projekat „Jačanje nacionalnog učešća u Horizont-u 2020“
Datum objave: 01.09.2017 15:36 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Ministarstva nauke danas, 1. septembra 2017. godine, održan je drugi sastanak Upravnog odbora projekta „Jačanje nacionalnog učešća u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije Horizont 2020“.

Pored predstavnika Ministarstva nauke i vođe ekspertskog tima konsultantske kuće IBF, Aleks Persi Smita (Alex Percy Smith), sastanku su prisustvovali i predstavnici: Ministarstva finansija - Direktorata za ugovaranje i finansiranje sredstava EU pomoći, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva evropskih poslova i predstavnici Delegacije Evropske unije u Podgorici.

Gospodin Persi Smit je predstavio realizovane aktivnosti na projektu, kao i plan aktivnosti za naredni period.

Takođe, tokom sastanka bilo je riječi i o ključnim pitanjima u vezi sa procesom implementacije projekta, kako u dijelu konkretnih aktivnosti tako i u pogledu ugovornih procedura.

Podsjećamo, Okvirni ugovor za jačanje nacionalnog učešća u EU Okvirnom programu za istraživanje i inovacije „Horizont 2020“ se realizuje kroz Instrument za pretpristupnu podršku (IPA), komponentu IV “Operativni program za razvoj ljudskih resursa 2012-2013”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 299.000,00 EUR-a.