Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Представљање резултата из Оквирног програма за јачање националног учешћа у Хоризонт-у 2020

Најава: Представљање резултата из Оквирног програма за јачање националног учешћа у Хоризонт-у 2020
Датум објаве: 27.10.2017 09:16 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Завршни догађај, поводом финализације активности на Оквирном уговору за јачање националног учешћа у Хоризонт-у 2020, у организацији Министарства науке и Европске комисије, биће одржан 01. новембра 2017. године у Подгорици, у хотелу Бест Wестерн са почетком у 09 часова.

Поред конференције за медије, на којој ће вођа експертског тима, господин Алекс Перси Смит (Алеx Перцy Смитх) представити резултате остварене на пројекту у протеклих десет мјесеци, биће одржана и Радионица за учеснике обука, са темом идентификовања будућих потреба у области припреме пројектних идеја, имплементације пројеката те одговора на будуће изазове у поменутом ЕУ Оквирном програму.

Пројекат „Јачање националних капацитета за учешће у Хоризонт-у 2020“ је почео са практичном имплементацијом 18. јануара 2017. године и траје десет мјесеци.

Укупан буџет пројекта је 299.000 ЕУР-а, а финансиран је средствима Европске уније и Црне Горе, у оквиру Инструмента за претприступну подршку (ИПА).

Постигнути резултати су више него задовољавајући. Пружена је директна експертска подршка за развој пројектних идеја за 10 црногорских институција док је под другом компонентном пројекта, опште обуке за Хоризонт 2020 прошло више од 80 особа.