Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Radionica „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“

Najava: Radionica „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“
Datum objave: 03.05.2018 09:00 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore organizuje radionicu pod nazivom „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“, u zgradi Rektorata, Plava sala, 10. maja 2018. godine, sa početkom u 9:00 časova.

Uspostavljanje Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Podgorici, zajednički projekat Ministarstva nauke i Univerziteta Crne Gore, jedan je od strateških prioriteta Vlade Crne Gore, ali i jedan od najznačajnijih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji bi trebalo da objedini preduzetničke, inovativne, naučne i privredne kapacitete i ostvari jaku vezu sa lokalnim i regionalnim biznis centrima, inkubatorima i klasterima.

Predavač na radionici biće g-din Janko Burgar, ekspert za razvoj biznis modela u jednoj od najpoznatijih brzorastućih firmi u Sloveniji, CosyLab-u, i bivši državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i Ministarstvu javne uprave Slovenije. G-din Burgar će predstaviti preduzetnički i start-up ekosistem u Sloveniji, kao i njihovo iskustvo uspostavljanja NTP i u diskusiji sa učesnicima radionice ukazati na moguća rješenja aktuelnih izazova uspostavljanja ove infrastrukture u Crnoj Gori.

Prisutnima će se obratiti i ministarka nauke dr Sanja Damjanović.

Pozivamo privredna društva, profesore, naučnike, istraživače i studente iz obasti primijenjenih i razvojnih nauka da nam se pridruže na radionici i pomognu u zajedničkom kreiranju koncepta NTP.