Manja slova Veća slova RSS
>

Objavljen poziv za Marija Sklodovska Kiri individualne stipendije za iskusne istraživače

Objavljen poziv za Marija Sklodovska Kiri individualne stipendije za iskusne istraživače
Datum objave: 12.04.2019 11:24 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Evropska komisija objavila je poziv za individualne stipendije unutar Marija Sklodovska Kiri Akcija 11. aprila 2019. godine, koje su dio programa Horizont 2020. Budžet u iznosu od 296,5 miliona eura obezbijeđen je kao podrška za istraživanje iskusnim istraživačima svih nacionalnosti, iz bilo koje istraživačke oblasti. Poziv je otvoren do 11. septembra 2019. godine, do 17 časova.

Prijave za ovaj poziv mogu slati istraživači koji imaju diplomu doktora nauka, ili najmanje 4 godine istraživačkog radnog iskustva, sa punim radnim vremenom, do isteka roka poziva. Kandidati mogu birati između evropske i globalne stipendije, u zavisnosti od toga da li njihova mobilnost podrazumijeva kretanje unutar ili van Evrope. Posebno su zanimljiva dva panela unutar ove oblasti – Career Restar Panel, ukoliko nakon određene pauze istraživači namjeravaju da se vrate svojoj istraživačkoj karijeri i Reintegration Panel, ukoliko su istraživači radili van Evrope, a sada namjeravaju da se vrate nazad.

I ove godine dostupan će biti dodatan broj stipendija za one koji ne uđu u kvotu za finansiranje, ukoliko se mobilnost odvija u nekoj od tzv. „widening“ zemalja. To su Widening Fellowships, koje nemaju oznaku MSCA ali se procedura prijavljivanja odvija na isti način kao i za MSCA.

Za kompletiranje prijave, istraživači su obavezni da pronađu mentora koji će ih voditi kroz ovo istraživanje, kao i instituciju domaćina, na kojoj će obavljati istraživanje i realizovati mobilnost. Pretraga institucija koje su voljne da prihvate MSCA IF stipendiste može se obaviti putem EURAXESS portala, dostupnog ovdje.

Za više informacija možete posjetiti Funding and Tenders Portal, kao i zvanični sajt MSCA, ili kontaktirati nacionalnu kontakt osobu za Marija Sklodovska Kiri Akcije: Filipa Petrovića, e-mail: fpetrovic@ucg.ac.me.

Detaljan vodič za MSCA IF poziv dostupan je ovdje.