Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Damjanović na sastanku ‘Strateški dijalog na Zapadnom Balkanu’ u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma, 28.avgusta 2019. u Ženevi

Ministarka Damjanović na sastanku ‘Strateški dijalog na Zapadnom Balkanu’ u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma, 28.avgusta 2019. u Ženevi
Datum objave: 26.08.2019 11:31 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Nakon četiri uspješna sastanka o budućnosti regiona Zapadnog Balkana, World Economic Forum (SEF) je pozvao predstavnike vlada zemalja zapadnog Balkana, kao i predstavnike međunarodne zajednice i nevladinih organizacija iz Regiona, da u svom sjedištu u Ženevi 28. avgusta 2019.godine, na sveobuhvatan i temljan način diskutuju o primjeni akcionih stavki dogovorenih i potpisanih od strane lidera Regiona na Ženevskom sastanku u oktobru 2018.godine. Ovom sastanku Upravnog odbora SEF prisustvovaće i ministarka nauke Crne Gore - dr. Sanja Damjanović.

Sastanak će pružiti priliku da se detaljno razgovara o ambicijama kolaboracije SEF prema Zapadnom Balkanu kao i da se učesnicima predstave aktivnosti Regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR) kroz modalitete funkcionisanja Centra i projekte koji su prioritetni za Region. Pored Ubrzavanja konkurentnosti i inovacija, biće govora i o ostalim temama poput Centra za cyber bezbjednost, Globalne alijanse za olakšavanje trgovine i Inicijative za partnerstvo protiv korupcije.

Uporedo sa raspravom o ključnim izazovima i mogućnostima za unapređenje perspektiva rasta i razvoja, članovi Upravnog odbora takođe će identifikovati najbolje prakse za realizaciju komunikacije i izgradnje kompromisa u narednim koracima ovog Strateškog dijaloga koji će nastaviti da služi u korist Regiona. Podsjetimo, Strateški dijalog na Zapadnom Balkanu je proces koji je počeo u Davosu u januaru 2018.godine sa ciljem da pomogne partnerima zapadnog Balkana da se podigne ekonomski rast i životni standard.

Ministarstvo nauke