Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa IPPOG grupom

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa IPPOG grupom
Datum objave: 22.10.2019 14:55 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka nauke Crne Gore, dr Sanja Damjanović, će sjutra boraviti u CERN-u, Ženevi gdje će potpisati Memorandum o razumijevanju kojim se uspostavlja Program saradnje Međunarodne grupe za promociju fizike čestica (IPPOG).

Grupa IPPOG je mreža naučnika, istraživača, predavača, mentora i stručnjaka za komunikaciju koji su aktivni širom svijeta u promociji fizike čestica na terenu. Pokretanjem ljudi širom planete, naučnici imaju mogućnost da unaprijede javno razumijevanje i prepoznavanje benefita od fundamentalnih istraživanja, kao i da pokrenu interesovanje i entuzijazam među mladim ljudima, odnosno osnaže integraciju nauke u društvo.

IPPOG predstavlja program saradnje koji se sastoji od 27 članova – organizacija potpisnica (zemlje, laboratorije, eksperimenti) čiji je cilj da se maksimizira uticaj edukativnih i promotivnih aktivnosti u domenu fizike čestica.

Podsjetimo da je ministarka Damjanović prisustvovala prethodnom sastanku IPPOG grupe na kojem je aplikacirano za članstvo, dok će sjutrašnjim potpisivanjem ovog Memoranduma naša zemlja i zvanično postati članica ove prestižne organizacije.

Ministarstvo nauke