Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Изабрани добитници годишњих награда за научна и иновативна достигнућа

Изабрани добитници годишњих награда за научна и иновативна достигнућа
Датум објаве: 18.11.2019 13:42 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке др Сања Дамјановић, на основу приједлога Комисије, донијела је Одлуку о додјели награда за научна и иновативна достигнућа у 2019. години.

Награђени су:

- МР СЛАВИЦА ТОМОВИЋ, сарадница у настави на Универзитету Црне Горе – Електротехничком факултету у Подгорици - за најуспјешнију научницу до 30 година живота, у износу од 2.000,00 €;

- ПРОФ ДР ДАВИД КАЛАЈ, редовни професору на Универзитету Црне Горе – Природно-математичком факултету у Подгорици - за најуспјешнијег научника старијег од 30 година живота, у износу од 2.000,00 €; и

- ДАРКО ИВАНОВИЋ, проналазач - за проналазача/иноватора за најуспјешнији патент или иновативно рјешење, у износу од 2.000,00 €.

Комисија која је ове године имала изазован задатак да предложи добитника награде, посебно у категорији најуспјешнији научник/научница старији од 30 година, за коју је достављено 14 веома квалитетних пријава.

Свечана церемонија додјеле награда за научна и иновативна достигнућа у 2019. години биће уприличена на Годишњој свечаности Министарства науке у сриједу, 11. децембра са почетком у 12 часова, у Вили Горица.

Текст Одлуке можете преузети ОВДЈЕ