Manja slova Veća slova RSS
>

Izabrani dobitnici godišnjih nagrada za naučna i inovativna dostignuća

Izabrani dobitnici godišnjih nagrada za naučna i inovativna dostignuća
Datum objave: 18.11.2019 13:42 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka nauke dr Sanja Damjanović, na osnovu prijedloga Komisije, donijela je Odluku o dodjeli nagrada za naučna i inovativna dostignuća u 2019. godini.

Nagrađeni su:

- MR SLAVICA TOMOVIĆ, saradnica u nastavi na Univerzitetu Crne Gore – Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici - za najuspješniju naučnicu do 30 godina života, u iznosu od 2.000,00 €;

- PROF DR DAVID KALAJ, redovni profesoru na Univerzitetu Crne Gore – Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici - za najuspješnijeg naučnika starijeg od 30 godina života, u iznosu od 2.000,00 €; i

- DARKO IVANOVIĆ, pronalazač - za pronalazača/inovatora za najuspješniji patent ili inovativno rješenje, u iznosu od 2.000,00 €.

Komisija koja je ove godine imala izazovan zadatak da predloži dobitnika nagrade, posebno u kategoriji najuspješniji naučnik/naučnica stariji od 30 godina, za koju je dostavljeno 14 veoma kvalitetnih prijava.

Svečana ceremonija dodjele nagrada za naučna i inovativna dostignuća u 2019. godini biće upriličena na Godišnjoj svečanosti Ministarstva nauke u srijedu, 11. decembra sa početkom u 12 časova, u Vili Gorica.

Tekst Odluke možete preuzeti OVDJE