Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Info dan o Eureka programu „Način prijavljivanja i učešće“, 02. novembar 2020. godine, (zoom sastanak)

Najava: Info dan o Eureka programu „Način prijavljivanja i učešće“, 02. novembar 2020. godine, (zoom sastanak)
Datum objave: 19.10.2020 16:09 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Crne Gore i Privredna komora, u ponedeljak, 02. novembra 2020. godine, organizuju Info dan putem Zoom aplikacije sa početkom u 10:00 časova, na temu „Način prijavljivanja i učešće u Eureka programu“.

Eureka je evropska mreža za finansiranje tržišno orijentisanih projekata istraživanja i razvoja s ciljem jačanja evropske konkurentnosti kroz podršku preduzetništvu, istraživačkim centrima i univerzitetima. Namjera ovog programa je da podstakne mala i srednja preduzeća na saradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih i inovativnih aktivnosti, kao i na ulaganje u istraživanja i razvoj u cilju jačanja njihovog inovativnog kapaciteta.

Ministarstvo nauke godišnje objavljuje Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti u okviru kojeg se sufinansiraju projekti saradnje istraživačkih ustanova i preduzeća iz Crne Gore, koji se odnose na učešće ovih ustanova/preduzeća u svojstvu koordinatora ili partnera na EUREKA projektima.

Osnovni cilj info dana je da se zainteresovani predstavnici privrede i univerziteta upoznaju sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu.

Detaljne informacije o Eureka programu saznajte na info danu.

U cilju uspješne realizacije događaja, molimo da odredite predstavnike iz vaše ustanove i da što prije prijavite učešće na e-mail adresu: ivan.tomovic@mna.gov.me.

Telefon za informacije je: 020 405 342.

Agendu događaja možete preuzeti OVDJE

Pozivno pismo Eureka info dan.pdf