Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ИЦГЕБ стипендије за докторска и постдокторска истраживања

ИЦГЕБ стипендије за докторска и постдокторска истраживања
Датум објаве: 02.11.2020 11:03 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Међународни центар за генетски инжењеринг и биотехнологију (ИЦГЕБ) кроз “Артуро Фалачи” програма стипендирања (Тхе Артуро Фаласцхи Феллоwсхип Программе) наставља да пружа подршку научницима из земаља чланица ове организације, међу којима је и Црна Гора.

Програм стипендирања односи се на докторска и постдокторска истраживања у дијелу природних наука у научном окружењу свјетске класе. Рок за подношење апликација за стипендије за докторске студије је 31. март 2021. године док је за постдокторске студије 31. март 2021. и 30. септембар 2021. године.

ИЦГЕБ, са сједиштем у Трсту, основан је у оквиру заједничког система Уједињених нација, као Центар успјешности за истраживање и тренинге у области молекуларне биологије. Посвећен је рјешавању неких од кључних проблема који се тичу здравља, исхране, пољопривреде, животне средине и индустријског развоја. Поред Трста, ИЦГЕБ лабораторије налазе се и у Њу Делхију и Кејптауну а посједује и мрежу преко 41 повезаних центара широм свијета чије су истраживачке активности координисане што пружа могућност за развој мобилности.

Важност чланства у једном оваквом центру за Црну Гору и њене научнике је изузетна, с обзиром на чињеницу да су лабораторије ИЦГЕБ-а једне од најбољих у свијету, а све земље чланице и њени научници имају пун приступ уз могућност усавршавања и истраживања.

Више детаља о овом програму стипендирања можете наћи на званичној страници центра: хттпс://www.ицгеб.орг/ацтивитиес/феллоwсхип/

Национална контакт особа за сарадњу Црне Горе са ИЦГЕБ-ом (ИЦГЕБ Лиаисон Оффицер):
др Јелена Зиндовић
Биотехнички факултет (Универзитет Црне Горе
)
е-маил: јеленазиндовиц@yахоо.цом
тел: 020/268-716