Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Црна Гора и Аустрија финансираће 11 заједничких научноистраживачких пројеката за период 2021-2022. година

Црна Гора и Аустрија финансираће 11 заједничких научноистраживачких пројеката за период 2021-2022. година
Датум објаве: 09.11.2020 11:30 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


На основу Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Аустрије о научној и технолошкој сарадњи потписаног у Подгорици 10. јуна 2009. године, Министарство науке Црне Горе и Агенција за међународну сарадњу у образовању и истраживању Републике Аустрије расписали су Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Црне Горе и Републике Аустрије за период 2021-2022. година.

Након резултата евалуације обје стране, те у складу са утврђеним условима и приоритетима Конкурса  и доступног буџета двије земље, Мјешовита комисија за научну и технолошку сарадњу између Црне Горе и Републике Аустрије, од пријављених 16, за финансирање је одобрила 11 пројекта, те усагласила и потписала Протокол са четвртог засиједања, електронским путем.

Научноистраживачки пројекти ће се реализовати у виду заједничких посјета (путни трошкови и дневнице) истраживача из Црне Горе и Републике Аустрије, а који ће учествовати у заједничким истраживачким пројектима.

Министарство науке ће за сваки пројекат обезбједити средства у износу од 4.500 еура за црногорски тим, а Агенција за међународну сарадњу у образовању и истраживању ће обезбједити средства у износу од 4.500 еура за аустријски тим, по години.

Планирани датум почетка реализације пројеката је 01. јануар 2021. године, док је датум завршетка пројекта 31. децембар 2022. године.

У случају да здравствена ситуација везана за пандемију ЦОВИД-19 не буде дозвољавала да пројекти почну са имплементацијом 01. јануара 2021. године, продужење рока за имплементацију пројеката регулисаће се анексом.

Листу одобрених пројеката можете преузети ОВДЈЕ.