Manja slova Veća slova RSS
>

British Council oglasio poziv za mlade naučnike i istraživače

British Council oglasio poziv za mlade naučnike i istraživače
Datum objave: 18.11.2020 13:10 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


British Council objavio je poziv za sve zainteresovane mlade naučnike i istraživače koji žele da unaprijede svoje vještine javnog komuniciranja i saradnje sa donosiocima odluka. U pitanju su dva online programa obuke i to: 

Online obuka: Javna komunikacija i uključivanje javnosti – ova obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da efektivno komuniciraju naučne činjenice i saznanja ka javnosti i uključe širu javnost. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata iz svih naučnih disciplina. Program se odvija u saradnji sa University of West England (Bristol) kao i organizacijom ThinkWrite. Za više informacija o programu pogledate dokument na LINKU.

Online obuka: Saradnja sa donosiocima odluka – Obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da transformišu naučne dokaze u javne politike i efektivnije sarađuju sa donosiocima odluka i drugim zainteresovanim stranama. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata koji rade istraživanje u sledećim oblastima: zdravstvo, socjalna zaštita, obrazovanje, ekologija, poljoprivreda, energetika, upravljanje rizicima od katastrofa, ekonomija, itd. Program se odvija u saradnji sa Dods Parliamentary Communications. Za više informacija o programu pogledate dokument na LINKU.

Rok za prijavu je utorak 1. decembar do 23 h.

Više detalja o pozivu, kao i uslovima i načinu prijavljivanja možete pronaći u priloženim dokumentima.