Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Радионица: Како написати добар истраживачко-развојни пројекат за ЕУ Програм “ХОРИЗОН 2020” Бања Лука, 18. март 2016. године

Радионица: Како написати добар истраживачко-развојни пројекат за ЕУ Програм “ХОРИЗОН 2020” Бања Лука, 18. март 2016. године
Датум објаве: 26.02.2016 16:40 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Циљ радионице је да се полазницима прикаже којим програмима Европска Унија додјељује финансијска средства за организације и предузећа која се баве истраживањем и развојем. Ова радионица пружиће неопходна знања потребна за квалитетну припрему истраживачко-развојних пројеката: од дефиниције циљева до планирања имплементације, буџета и резултата пројекта.

Кроз практичан рад током обуке користећи примјере из праксе, полазници ће:

• упознати програме ЕУ за истраживачко развојне пројекте и правила финансирања;
• овладати процесом и методологијом израде пројектног предлога;
• научити да припреме квалитетан буџет и да правилно објасне буџетиране трошкове;
• научити основна правила пројектног менаџмента и вођење пројектног конзорцијума (партнера на пројекту);
• усвојити неопходна знања и искуства за квалитетну припрему и каснију реализацију истраживачко развојних пројеката.

Предавач:
БОШКО НЕКТАРИЈЕВИЋ - директор БСН Академије Београд, ББА, МБА, Извршни директор Балканске Безбједносне мреже (БСН). Дипломирао у Паризу (1999) на пословној школи ИФАМ. Магистрирао је на Солваy Брусселс Сцхоол оф Ецономицс анд Манагемент Универзитета у Бриселу (2002) и специјализацију завршио на Харвард Универзитету (2006). Такође је завршио и бројне друге едукативне и тренинг програме на водећим свјетским центрима изврсности попут Бостон Универзитета, ИМПАЦ-а, итд. Радно искуство градио је на различитим пројектима Европске Уније, Европског парламента, Влада Србије, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Европског покрета, Европског Интеграционог Фонда, Македонског Института за интеграције, Цотругли Бусинесс Сцхоол, Бизнис Академије, ИЦИП-а, РДТПИ и других пројеката. Искуство са Оквирним програмима (Фрамеwорк Программес) гради од ФП6 програма, почевши као млади истраживач па као експерт за развој ФП7 пројеката са преко 50 тимова у региону. Последњих десет година помаже лидерима реформи на Балкану да унаприједе квалитет пројеката, утицај и резултате. Дизајнирао је и водио бројне тренинге у Бриселу и на Балкану које је преко 5000 полазника оцијенило највишим оцјенама.

Циљне групе:

Радионица је намијењена свима који су заинтересовани за коришћење средстава из фондова ЕУ за истраживачко-развојне пројекте, а првенствено:

• Представницима академских институција и истраживачких установа (факултети, истраживачки институти, и слично);
• Представницима привреде који улажу у врхунска истраживања и развоја;
• Представницима различитих институција;
• Представницима невладиних организација, пословних и струковних удружења;
• Студентима.

Програм радионице можете преузети овдје