Manja slova Veća slova RSS
>

Sastanak sa rukovodiocima projekata odobrenih po Konkursu za podsticanje učešća u programima Horizont 2020 i COST

Sastanak sa rukovodiocima projekata odobrenih po Konkursu za podsticanje učešća u programima Horizont 2020 i COST
Datum objave: 19.03.2018 12:47 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke  


U petak, 16. marta 2018. godine, u prostorijama Ministarstva nauke održan je sastanak predstavnika Ministarstva nauke sa rukovodiocima projekata, odobrenih po Konkursu za podsticanje učešća u programima Horizont 2020 i COST.

Podsjećamo da je krajem decembra 2017. godine po ovom konkursu odobreno 17 projekata, i to 14 koji se odnose na uključivanje u istraživanja koja pokrivaju tekući projekti međunarodne naučne saradnje (5 projekata u vezi sa istraživanjima iz programa Horizont 2020 i 9 projekata koji se vezuju za akcije COST programa) i 3 projekta koja se odnose na pripremu projekata u narednim konkursima programa Horizont 2020.

Rukovodioci projekata su u kratkim crtama predstavili planove rada na projektima tokom 2018. godine, nakon čega je uslijedila diskusija o iskustvima i problemima sa kojima su se projektni timovi susreli na početku realizacije projekata, a koji se u najvećoj mjeri odnose na nabavku opreme.

Na kraju sastanka, imajući u vidu veliko interesovanje naše naučne zajednice za učešće u COST programu, rukovodioci projekata su dali par konkretnih predloga za unapređenje nacionalnih procedura za uključivanje u COST akcije.