Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Обука о Х2020 програму у Подгорици: област пољопривреде и иновација

Обука о Х2020 програму у Подгорици: област пољопривреде и иновација
Датум објаве: 24.11.2018 11:17 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У организацији Европске комисије у сарадњи с Министарством науке, 29. новембра од 9 – 17х у хотелу Подгорица ће се одржати обука о ЕУ програму за истраживање и иновације, Хоризонт 2020. Фокус обуке биће на друштвеном изазову 2 (пољопривреда и сродне области) као и на сегменту програма намијењеног иновацијама за привреду. Позвамо све заинтересоване да се региструју. Учешће је бесплатно.

Главни предавач на обуци је Др Георге Бонас из Грчке: хттп://www.церисс.еу/6/др.-георге-бонас

Тема пријеподневног дијела обуке јесте предстојећи позив за пројекте у оквиру друштвеног изазова 2 унутар програма Х2020: Сигурност хране, одржива пољопривреда, маринска и поморска истраживања и биоекономија (Фоод сецуритy, сустаинабле агрицултуре, марине анд маритиме ресеарцх, био-ецономy). Доминантна заинтересована група за овај сегмент су истраживачи и организације у систему пољопривредне производње.

Тема послијеподневног дијела обуке (од 14х) јесте дио програма Х2020 посвећен иновацијама, под називом „Еуропеан Инноватион Цоунцил“ гдје ће се дати преглед могућности финансирања различитих врста иновативних пројеката, могућности финансирања „трећих страна“ (хттп://www.мна.гов.ме/министарство/179612/Отворени-позиви-за-треце-стране-у-оквиру-текуцих-Х2020-пројеката.хтмл?алпхабет=лат ) и могућности напредних обука и умрежавања у оквиру Еворпског института за иновације и технологију (ЕИТ хттпс://еит.еуропа.еу/ ). Доминантна циљна група за овај дио програма су предузећа, али и истраживачке организације и појединачни истраживачи.

Позивамо вас да се региструјете на линку хттпс://х2020-подгорица-ии-2018.сервице-фацилитy.еу и присуствујете обуци.