Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Европски институт за иновације и технологију позива: Претворите иновативну идеју у растући бизнис

Европски институт за иновације и технологију позива: Претворите иновативну идеју у растући бизнис
Датум објаве: 07.02.2019 14:22 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Европски институт за иновације и технологију и то три његова сектора: ЕИТ Фоод, ЕИТ Хеатлх и ЕИТ РаwМатериалс отворили су регистрацију за програм ЕИТ ЈУМПСТАРТЕР 2019. Позивају се тимови с иновативним бизнис идејама у области здравља / хране / сировина да учествују у такмичењу, а они који прођу имаће могућност да учествују у најбоље осмишљеном европском програму обуке за иновативне бизнис идеје и освоје награде. Рок је 1. март 2019. г.

Такмичење је отворено за све појединце и тимове појединаца са пребивалиштем у земљама ЕУ или земљама придруженим програму Х2020 (као што је Црна Гора): истраживачима, студентима, професионалцима, предузетницима - односно власницима идеја које су усмјерене на једно од тематских тржишта и који желе да покрену предузеће.

Слика ниже приказује структуру програма и процес селекције најбољих тимова.


Министарство науке

Сарађуј са највећим европским тематским мрежама за иновације, научи како да верификујеш свој пословни концепт, развиј бизнис план и представи идеју будућим инвеститорима.


ЕИТ Хеалтх, ЕИТ Раw Материалс и ЕИТ Фоод заједнички покрећу ЕИТ Јумпстартер како би побољшали међусекторску сарадњу у иновацијама, у тематским областима:

    • Фоод
• Хеалтх – Биотецх, Медтецх, Дигитал Хеалтх
• РаwМатериалс – Примарна производња сировина (укључујући истраживање сировина, рударство, ефикасност ресурса у обради минерала и метала) и секундарна производња сировина (укључујући рециклажу, замјену токсичних материјала, креирање циркуларне економије)

Научићете како да започнете с изградњом бизниса у привредном окружењу које укључује више грана: како изградити тим, пословни процес, организациону шему. На крају програма, учесници ће припремити своју презентацију (питцх), бизнис модел канвас, преглед конкуренције, стратегију за излазак на тржиште и акциони план.

Учесници ће бити селектовани на бази снаге поредузетничке идеје коју посједују, њиховог утицаја на сектор и потенцијала за раст.

Детаљни услови учешћа могу се пронаћи на линковима:

    • ЕИТ Фоод Т&Ц
• ЕИТ Хеалтх Т&Ц
• ЕИТ Раw Материалс Т&Ц


Финансијска подршка
Тимови ће имати финансијску подршку за трошкове пута и учешћа у програму. Побједници програма добиће награду у свакој од тематских области:

− 1. награда: € 10.000
− 2. награда: € 7.000
− 3. награда: € 5.000


Рок за подношење пријава: 1. март 2019, 17х ЦЕТ.


Аплицирање се врши онлајн путем: хттпс://www.лyyти.фи/рег/ЕИТ_ЈУМПСТАРТЕР2019_ЈоинтПрограм/ен