Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Ефикасна транзиција ка друштву знања кроз предузетничко-иновациони екосистем

Ефикасна транзиција ка друштву знања кроз предузетничко-иновациони екосистем
Датум објаве: 12.03.2019 10:18 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У Подгорици ће се 25. марта, од 9.30х до 16х, одржати конференција „Ка предузетничко-иновационом екосистему у Црној Гори“.

Конференција се организује поводом завршетка ЕУ пројекта „Хоризонт 2020 – Подршка развоју политика - Посебна подршка Црној Гори“.

Пројекат насловљен „Ка Предузетниц̌ко-иновационом екосистему Црне Горе“ покренут је у јуну 2018. године, док су већ у другој половини исте године предузете интензивне активности како од стране ангажованих експерата ЕУ тако и од пројектног тима у Црној Гори. Догађај означава финализацију пројекта и представља прилику да се представе његови резултати, али и да се с актерима из Црне Горе и иностранства покрене дискусија о реализацији препорука и успостављању ефикасног предузетничко-иновационог екосистема.

На конференцији ће учествовати говорници на највишем нивоу: предсједник Владе Црне Горе, г. Душко Марковић, замјеница генералног директора за истраживања и иновације Европске комисије, гђа Сигне Ратсо, министарка науке, гђа Сања Дамјановић, експерти ЕУ ангажовани на пројекту, као и други истакнути гости из различитих сектора. Догађај ће направити простор за отворену дискусију о предметној теми с најактивнијим актерима у иновативној заједници Црне Горе и помоћи у бољој имплементацији Програма подстицања иновативних стартапова, који је Влада усвојила у децембру прошле године. Посебан гост и говорник је емеритус професор Небојша Накићеновић, из Беча.

Агенду догађаја можете преузети ОВДЈЕ