Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Објављен позив за Марија Склодовска Кири индивидуалне стипендије за искусне истраживаче

Објављен позив за Марија Склодовска Кири индивидуалне стипендије за искусне истраживаче
Датум објаве: 12.04.2019 11:24 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Европска комисија објавила је позив за индивидуалне стипендије унутар Марија Склодовска Кири Акција 11. априла 2019. године, које су дио програма Хоризонт 2020. Буџет у износу од 296,5 милиона еура обезбијеђен је као подршка за истраживање искусним истраживачима свих националности, из било које истраживачке области. Позив је отворен до 11. септембра 2019. године, до 17 часова.

Пријаве за овај позив могу слати истраживачи који имају диплому доктора наука, или најмање 4 године истраживачког радног искуства, са пуним радним временом, до истека рока позива. Кандидати могу бирати између европске и глобалне стипендије, у зависности од тога да ли њихова мобилност подразумијева кретање унутар или ван Европе. Посебно су занимљива два панела унутар ове области – Цареер Рестар Панел, уколико након одређене паузе истраживачи намјеравају да се врате својој истраживачкој каријери и Реинтегратион Панел, уколико су истраживачи радили ван Европе, а сада намјеравају да се врате назад.

И ове године доступан ће бити додатан број стипендија за оне који не уђу у квоту за финансирање, уколико се мобилност одвија у некој од тзв. „wиденинг“ земаља. То су Wиденинг Феллоwсхипс, које немају ознаку МСЦА али се процедура пријављивања одвија на исти начин као и за МСЦА.

За комплетирање пријаве, истраживачи су обавезни да пронађу ментора који ће их водити кроз ово истраживање, као и институцију домаћина, на којој ће обављати истраживање и реализовати мобилност. Претрага институција које су вољне да прихвате МСЦА ИФ стипендисте може се обавити путем ЕУРАXЕСС портала, доступног овдје.

За више информација можете посјетити Фундинг анд Тендерс Портал, као и званични сајт МСЦА, или контактирати националну контакт особу за Марија Склодовска Кири Акције: Филипа Петровића, е-маил: фпетровиц@уцг.ац.ме.

Детаљан водич за МСЦА ИФ позив доступан је овдје.