Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању са ИППОГ групом

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању са ИППОГ групом
Датум објаве: 22.10.2019 14:55 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарка науке Црне Горе, др Сања Дамјановић, ће сјутра боравити у ЦЕРН-у, Женеви гдје ће потписати Меморандум о разумијевању којим се успоставља Програм сарадње Међународне групе за промоцију физике честица (ИППОГ).

Група ИППОГ је мрежа научника, истраживача, предавача, ментора и стручњака за комуникацију који су активни широм свијета у промоцији физике честица на терену. Покретањем људи широм планете, научници имају могућност да унаприједе јавно разумијевање и препознавање бенефита од фундаменталних истраживања, као и да покрену интересовање и ентузијазам међу младим људима, односно оснаже интеграцију науке у друштво.

ИППОГ представља програм сарадње који се састоји од 27 чланова – организација потписница (земље, лабораторије, експерименти) чији је циљ да се максимизира утицај едукативних и промотивних активности у домену физике честица.

Подсјетимо да је министарка Дамјановић присуствовала претходном састанку ИППОГ групе на којем је апликацирано за чланство, док ће сјутрашњим потписивањем овог Меморандума наша земља и званично постати чланица ове престижне организације.

Министарство науке