Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Ministarka Damjanović govornik u okviru ljetnje škole za mlade diplomate "Diplomacy for a cohesive and sustainable world"

Najava: Ministarka Damjanović govornik u okviru ljetnje škole za mlade diplomate "Diplomacy for a cohesive and sustainable world"
Datum objave: 16.07.2020 12:27 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore će u periodu od 7. do 11. septembra 2020. godine održati XIII ljetnju školu za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

Zbog dešavanja vezanih za Covid-19, ovogodišnje izdanje Ljetnje škole se održava onlajn i stavlja poseban naglasak na ulogu i značaj diplomatije u uspostavljanju kohezivnog i održivog sveta. Ljetnja škola će pružiti priliku mladim diplomatama da se povežu i upoznaju sa inovativnim metodama i alatima za onlajn komunikaciju.

Ministarka nauke dr Sanja Damjanović će, 10. septembra, govoriti o značaju naučne diplomatije i SEEIIST projektu kao najljepšem primjeru iste.

Očekuje se da će onlajn prezentacije, panel diskusije, radionice i društveni događaji, prilagođeni interesima učesnika i različitim vremenskim zonama, okupiti značajan broj mladih diplomata iz cijelog svijeta, istaknutih akademika, ambasadora i političara koji će razgovarati o kompleksu pitanja savremenih međunarodnih poslova.