Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Министарка Дамјановић говорник у оквиру љетње школе за младе дипломате "Дипломацy фор а цохесиве анд сустаинабле wорлд"

Најава: Министарка Дамјановић говорник у оквиру љетње школе за младе дипломате "Дипломацy фор а цохесиве анд сустаинабле wорлд"
Датум објаве: 16.07.2020 12:27 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Дипломатска академија Министарства вањских послова Црне Горе ће у периоду од 7. до 11. септембра 2020. године одржати XИИИ љетњу школу за младе дипломате „Гавро Вуковиц́“.

Због дешавања везаних за Цовид-19, овогодишње издање Љетње школе се одржава онлајн и ставља посебан нагласак на улогу и значај дипломатије у успостављању кохезивног и одрживог света. Љетња школа ц́е пружити прилику младим дипломатама да се повежу и упознају са иновативним методама и алатима за онлајн комуникацију.

Министарка науке др Сања Дамјановић ће, 10. септембра, говорити о значају научне дипломатије и СЕЕИИСТ пројекту као најљепшем примјеру исте.

Очекује се да ц́е онлајн презентације, панел дискусије, радионице и друштвени догађаји, прилагођени интересима учесника и различитим временским зонама, окупити значајан број младих дипломата из цијелог свијета, истакнутих академика, амбасадора и политичара који ц́е разговарати о комплексу питања савремених међународних послова.