Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив за достављање приједлога пројеката у оквиру грант шеме "Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије"

Позив за достављање приједлога пројеката у оквиру грант шеме "Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије"
Датум објаве: 08.05.2015 15:56 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


На сајту Министарства финансија – Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), данас, 8. маја 2015. године, објављен је Позив за достављање приједлога пројеката у оквиру грант шеме "Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије" у оквиру Мјере 2.2 „Подршка унапређењу иновативних капацитета високог образовања, истраживања и привреде“, а који се имплементира у оквиру Оперативног програма за развој људских ресурса 2012-2013, ИПА ИВ.

Број објаве: ЕуропеАид/136938/ИД/АЦТ/М

У питању су грантови за примијењене и развојне пројекте који имају за циљ трансфер знања између науцноистраживачких установа и привредног сектора. Носиоци гранта могу да буду:

Научноистраживачке институције;
Микро, мала и средња предузећа;
Високообразовне институције;
Невладине организације;
Социјални партнери: унија послодаваца, удружења запослених и синдикати;
Центри изврсности и Научно технолошки паркови.

У наредном периоду планиране су информативне сесије за потенцијалне кориснике гранта. Тачан термин одржавања поменутих сесија биће накнадно објављен на сајту Министарства науке.
Детаљне информација о начину и условима аплицирања као и остала пратећа документа, налазе се у Водичу за апликанте доступном на следећем линку:

хттп://www.мф.гов.ме/рубрике/ЦФЦУ_тендери/Тендери/Отворени/148766/Позив-за-достављање-предлога-пројеката-у-оквиру-грант-семе.хтмл