Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан први Инфо дан поводом ИПА Конкурса за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде

Одржан први Инфо дан поводом ИПА Конкурса за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде
Датум објаве: 09.06.2015 16:33 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство наукеДанас, 09. јуна 2015. године у згради Ректората Универзитета Црне Горе, Министарство науке, у сарадњи са Министарством финансија и Делегацијом Европске уније у Црној Гори организовало је први инфо дан поводом Конкурса за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између академског сектора и привреде, објављеног 7. маја 2015. године, који се имплементира у оквиру ИПА ИВ Оперативног програма за развој људских ресурса 2012-2013.

Инфо дан био је прилика да се потенцијалним апликантима презентују могућности кориштења средстава предприступне помоћи ЕУ, механизми и процедуре за пријављивање на Конкурс.

Начелница Дирекције за међународне програме и европске интеграције Министарства науке, мр Смиља Кажић Вујачић, у уводној ријечи информисала је велики број учесника о ИПА ИВ компоненти и Оперативном програму за развој људских ресурса 2012-2013 и конкретно о наведеној мјери 2.2. у оквиру које је поменути Конкурс и расписан. Она је истакла и значај међуресорне сарадње, као и сарадњу са Делегацијом Европске уније на припреми самог Програма.

У име Министарства финансија, Катарина Живковић, начелница у Директорату за финасирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), презентовала је улогу Министарства финансија-ЦФЦУ, као уговорног тијела у реализацији овог Програма, одговорног за процедуре пријављивања, уговарања и финансирања самог гранта.

Након уводних ријечи, представљене су двије презентације. Министарство науке је дало преглед у дијелу Водича за апликанте који се односи на циљеве, приоритете, активности и могуће подносиоце/партнере за приједлоге пројеката. Министарство финансија је припремило презентацију о начинима аплицирања, врстама трошкова, изради буџета пројекта, поступка и трајања евалуације.

Подсјећамо да је наредни Инфо дан заказан за 24. јун (сриједа), такође у 11:00 сати, у Плавој сали Ректората. Записник и презентације са данашњег Инфо дана, као и одговори на постављена питања, у складу са процедуром, биће накнадно објављена на wеб страницама Министарства финансија и Министарства науке.