Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан други Инфо дан поводом ИПА Конкурса за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде

Одржан други Инфо дан поводом ИПА Конкурса за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде
Датум објаве: 24.06.2015 15:09 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство наукеДанас, 24. јуна 2015. године у згради Ректората Универзитета Црне Горе, одржан је други Инфо дан који се односи на позив за достављање приједлога пројеката у оквиру Грант шеме „Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије“ а у оквиру Мјере 2.2. „Подршка унапређењу иновативних капацитета високог образовања, истраживања и привреде“.

Инфо дан је био прилика да се потенцијалним апликантима презентују могућности кориштења средстава предприступне помоћи ЕУ, механизми и процедуре за пријављивање на Конкурс.

Мр Смиља Кажић Вујачић, начелница Дирекције за међународне програме и европске интеграције Министарства науке, у уводном излагању, информисала је велики број учесника о ИПА ИВ компоненти и Оперативном програму за развој људских ресурса 2012-2013 и конкретно о наведеној мјери 2.2. Она је у уводној ријечи истакла значај међуресорске сарадње као и сарадње са Делегацијом Европске уније на припреми самог Програма и презентовала улогу Министарства финансија-ЦФЦУ, као уговорног тијела у реализацији овог Програма, одговорног за процедуре пријављивања, уговарања и финансирања самог гранта.

Након уводних ријечи, представљене су двије презентације. Министарство науке је дало преглед у дијелу Водича за апликанте који се односи на циљеве, приоритете, активности и могуће подносиоце/партнере за приједлоге пројеката. Министарство финансија је припремило презентацију о начинима аплицирања, врстама трошкова, изради буџета пројекта и поступка и трајања евалуације.

Записници и презентације са оба Инфо дана, као и одговори на постављена питања, у складу са процедуром, биће накнадно објављена на wеб страницама Министарства финансија и Министарства науке.

Детаљне информација о начину и условима аплицирања као и остала пратећа документа, налазе се у Водичу за апликанте доступном на следећем линку:
хттп://www.мф.гов.ме/рубрике/ЦФЦУ_тендери/Тендери/Отворени/148766/Позив-за-достављање-предлога-пројеката-у-оквиру-грант-семе.хтмл