Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Објављени одговори на питања са 3. Инфо дана поводом ИПА Конкурса за јачање веза измедју науке И привреде

Датум објаве: 04.09.2015 15:42 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке, у сарадњи са Министарством финансија - Директоратом за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), 25. августа 2015. године организовало је и 3. Инфо дан посвећен Конкурсу за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде, који се реализује у оквиру Грант шеме "Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије".

Одговоре на пристигла питања путем е-маил адресе Уговорног тијела (ЦФЦУ) као и на питања постављена на поменутом Инфо дану можете преузети овдје: Кларификације грант 2.2  ;  Записник са Инфо дана бр.3 

Или путем сљедећег линка:

хттп://www.миф.гов.ме/рубрике/ЦФЦУ_тендери/Тендери/Отворени/148766/Позив-за-достављање-предлога-пројеката-у-оквиру-грант-семе.хтмл

Сви одржани Инфо дани били су прилика да се потенцијални апликанти боље упознају са могућностима кориштења средстава предприступне помоћи ЕУ (ИПА), механизмима и процедурама за пријављивање на Конкурс. Право учешћа на Конкурсу имају: Научноистраживачке институције, Микро, мала и средња предузећа; Високообразовне институције; Невладине организације; Социјални партнери: Унија послодаваца, удружења запослених и синдикати; Центри изврсности и Научно технолошки паркови.

Укупан износ средстава за реализацију овог Конкурса је 749.442,00 ЕУР-а. Минималан износ гранта је 3.000 ЕУР, а максималан 25.000 ЕУР-а, при чему је учешће корисника гранта 10% од износа који му буде одобрен.

Средства се могу додијелити за сљедеће активности:

- Тржишно орјентисана истраживања и иновације;
- Унапређење и/ли иновирање постојећих технолошких процеса, производа и/ли услуга;
- Дизајн и ширење иновативних форми у организацији рада;
- Повећање капацитета у технолошком развоју и иновацијама;
- Трансфер знања и иновативних вјештина између академског сектора и предузећа.

Конкурс за додјелу малих и средњих грантова за јачање веза између науке и привреде отворен је до 15. септембра 2015. године.