Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Радионица за кориснике грантова у оквиру Шеме „Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и привреде

Датум објаве: 13.09.2016 15:49 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке и Министарство финансија-Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ) организују сјутра, 14. септембра у Подгорици једнодневну Радионицу за кориснике грантова у оквиру Шеме „Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и привреде“. Ова шема се реализује као дио ИПА ИВ компоненте - Оперативни програм „Развој људских ресурса“.

Циљ Радионице је да изабране кориснике грантова припреми за имплементацију пројектних активности по процедурама предприступних фондова (ИПА), као што су питања управљања пројектима, питања мониторинга, одрживог финансијског управљања пројектима, процедуре јавних набавки, као и питања видљивости пројектних активности.

Радионицу ће водити експерти ЕУ, чије земље већ користе структурне фондове.

Позив за достављање пројектних приједлога објављен је 08. маја 2015. године а селекционим процесом одабрано је 14 пројеката за финансирање. Ова и наредне активности биће реализоване кроз ИПА компоненту ИВ - Оперативни програм „Развој људских ресурса 2012-2013”