Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Најава: Промотивни догадјај- Иновацијама до паметног раста: јачање веза између научностраживачке заједнице и привреде

Датум објаве: 10.11.2016 16:22 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке и Делегација Европске Уније у Црној Гори, сјутра 11. новембра 2016. године, организују промотивни догађај поводом одобрених пројеката у оквиру Грант шеме “Трансфер знања између сектора високог образовања, истраживања и индустрије”. Догађај Иновацијама до паметног раста: јачање веза између научностраживачке заједнице и привреде биће организован у ЕУ Инфо центру, са почетком у 12 :30 часова.

На скупу ће, у уводном обраћању, говорити др Дарко Петрушић, Генерални директор у Министарству науке и Њ.Е. Аиво Орав, шеф Делегације Европске уније у Црној Гори.

Министарство науке, као дио Оперативне структуре за ИПА компоненту ИВ “Развој људских ресурса 2012-2103” реализује Мјеру 2.2. “Унапређење иновативних капацитета високог образовања, истраживања и привреде” у оквиру које се и налази поменута Грант шема.

Након Конкурса за додјелу грантова за јачање веза између академског сектора и привреде, објављеног је 8. маја 2015. године, четрнаест (14) пројеката прихваћено је за финансирање. Пројекти су финансирани већински из средстава Европске Уније, уз национално учешће Црне Горе.

Мр Смиља Кажић Вујачић, начелница Дирекције за међународне програме и европске интеграције укратко ће представити основне информације о свим пројектима (учесници, резултати и циљеви), а детаљније ће бити представљена три најбоље оцијењена пројекта:

Унапређење процеса традициоанлне производње сира на сјеверу Црне Горе (Акроним: Валуе Цхеесе), Факултет за прехрамбене технологије, безбједност хране и екологију - Универзитет Доња Горица;

Лагуна Кластер из области туризма (Лагуна Херитаге Тоурисм Цлустер), Институт за стратешке студије и прогнозе и

Експериментални узгој Јакобове капице (Пецтен јацобаеус), Институт за биологију мора - Универзитет Црне Горе.                               

Агенду можете преузети овдје