Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив за учешће на обукама за развој и имплементацију пројектних идеја у Хоризонт-у 2020, уз помоћ експерата Европске уније

Позив за учешће на обукама за развој и имплементацију пројектних идеја у Хоризонт-у 2020, уз помоћ експерата Европске уније
Датум објаве: 08.03.2017 20:00 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке, у сарадњи са Европском комисијом, кроз програм предприступне помоћи Црној Гори (ИПА)-Оперативни програм за развој људских ресурса 2012-2013.
а у склопу имплементације пројекта „Јачање националног учешћа у ЕУ Оквирном програму за истраживање и иновације Хоризонт 2020“, организује опште обуке за развој и имплементацију пројектних идеја, уз помоћ експерата Европске уније.

Кроз Компоненту 2 наведеног пројекта биће обезбијеђена подршка експерата ЕУ у дијелу комплетног процеса неопходног за успјешну апликацију и то: припрему и развој пројектних идеја, креирање конзорцијума, начини аплицирања, израде буџета, административних и уговорних процедура као и управљања конкретним пројектом.

Позив се односи на научно-истраживачке установе, мала и средња предузећа и јавни сектор, у сљедећим областима: пољопривреда, безбједност хране, здравље људи и информационо-комуникационе технологије.

Текст позива, у коме се налазе сви потребни детаљи, можете преузети овдје.