Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан састанак на тему унапређења пословног окружења и конкурентности приватног сектора Црне Горе

Одржан састанак на тему унапређења пословног окружења и конкурентности приватног сектора Црне Горе
Датум објаве: 13.12.2018 14:21 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Иницијални састанак представника Министарства науке и Иновационо-предузетничког центра “Технополис” са експертима консултантске куће Л’Агенце Францаисе д’Еxпертисе Тецхниqуе Интернатионале, поводом почетка имплементације пројекта “Унапређење пословног окружења и конкурентности приватног сектора Црне Горе” одржан је данас у Министарству.

Та консултантска кућа је, у сарадњи са Бусинесс Франце и Бпифранце Финанцемент СА из Француске, ангажована за пружање директне подршке препознатим кључним актерима (циљним групама) у домену унапређења пословног окружења и конкурентности приватног сектора у Црној Гори.

Учесници састанка су разговарали на тему будуће сарадње у дијелу ревизије и финализације Стратегије паметне специјалнизације (С3), као и директне подршке намијењене Иновационо-предузетничком центру “Технополис” у припреми спецификације опреме за лабораторије и обуке кадра. У том смислу, данас ће бити уприличена и посјета експерата “Технополису” у Никшићу.

Пројекат је финансиран у оквиру Годишњег акционог програма ИПА 2014 (ЦАП 2014) и трајаће 24 мјесеца. Његовом реализацијом биће пружена директна подршка државним органима надлежним за унапређење конкурентности привреде Црне Горе - Министарству економије, Министарству науке, Иновационо предузетничком центру “Технополис”, као и приватном сектору.

Укупна вриједност пројекта износи 1,66 милиона еура.