Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Отворен Трећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег Дунавског транснационалног програма 2014-2020

Отворен Трећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег Дунавског транснационалног програма 2014-2020
Датум објаве: 29.01.2019 11:26 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Трећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег Дунавског транснационалног програма 2014-2020. отворен је од 28. јануара до 8. марта 2019. године (до 14х).


Дунавски транснационални програм пружа финансијску подршку пројектима који доприносе развоју иновативног и одрживог Дунавског региона.

Тематске области релевантне за овај позив као и опредијељена средства за сваки циљ понаособ можете погледати овдје.

Достављање пројектних пријава у оквиру Трећег позива одвија се у двије фазе:

У првом кораку, подносиоци пројектних пријава треба да доставе Исказ интересовања (Еxпрессион оф Интерест) путем електронског система праћења програма (еМС) у којем ће представити логику интервенције и стратешку важност пројекта за Дунавски програм. У овој фази није потребно достављати пратећу документацију.

У другом кораку, подносиоци пројектних пријава који су успешно прошли процес селекције биће позвани да доставе комплетну пријаву - попуњен пријавни образац (Апплицатион Форм – АФ) са детаљнијим информацијама о пројекту који ће бити основа за оцјењивање предлога пројекта.

Документацију за пријаву уз детаљније информације о позиву, можете пронаћи на интернет страници Дунавског транснационалног програма: хттп://www.интеррег-данубе.еу/цаллс/цаллс-фор-пропосалс/тхирд-цалл-фор-пропосалс или се информисати путем националне контакт особе за Дунавски транснационални програм: милос.марковиц@гсв.гов.ме , Канцеларија за европске интеграције.

Буџет Трећег позива износи 60 милиона еура, од чега је 3,3 милиона опредијељено за апликанте из држава корисница претпристуних фондова ЕУ (ИПА). Максимална стопа кофинансирања износи 85%.