Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одобрена грант шема за иновативне пројектне идеје

Одобрена грант шема за иновативне пројектне идеје
Датум објаве: 04.02.2019 14:29 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У оквиру ИПА ИИ Финансијске перспективе 2014.-2020. - Секторског оперативног програма за образовање, запошљавање и социјалну политику (СОПЕЕС) 2015-2017. - Министарство науке ће спроводити Колаборативну грант шему за иновативне пројектне идеје.
С тим у вези, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија (ЦФЦУ) као уговорно тијело, објавило је Позив за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору, које ће се реализовати кроз иновативне пројекте са циљем доприноса паметном и одрживом расту Црне Горе.

Очекивани резултати имплементације подразумијевају:

- Ангажовање младих истраживача у области иновација и истраживања, са циљем јачања научне заједнице, као и допринос развоју бизнис сектора;
- Спровођење креативних и одрживих идеја кроз старт-уп и спин-офф компаније.

Пројектне идеје морају бити усклађене са тематским приоритетима дефинисаним Стратегијом иновативне дјелатности 2016-2020 и Стратегијом научно-истраживачке дјелатности 2017-2021: Енергија, Пољопривреда и храна, Одрживи развој и туризам, Информационо-комуникационе технологије, Медицина и здравље људи, Нови материјали, производи и услуге и Наука, образовање и идентитет.

Апликациони пакет доступан је на сљедећим wеб адресама:


Крајњи рок за подношење пројектних приједлога је 18. март 2019. године до 14,30 сати по локалном времену.
Поводом објаве Позива, Министарство науке ће заједно са Министарством финансија (ЦФЦУ) организовати промотивне догађаје, о чему ћемо благовремено информисати на нашем сајту.