Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Инфо дани Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура

Инфо дани Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура
Датум објаве: 14.02.2019 15:57 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке Црне Горе расписало је Позив за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору. Поводом представљања Позива и детаљнијег упознавања јавности са начином пријаве, правом учешћа и расположивим средствима, Министарство науке организује Инфо дане:

1. Инфо дан – 19. 02.2019. године, у 11х у просторијама ИПЦ «Технополис», Никшић
2. Инфо дан - 22. 02. 2019. године, од 10х у хотелу Центре Вилле, Подгорица.

Инфо дани ће бити прилика да се потенцијални корисници гранта боље упознају са условима и процедурама пријављивања.

На инфо дану ће говорити:

● др Дарко Петрушић, генерални директор Директората за научно-истраживачку дјелатност, Министарство науке
● Представник/ца Министарства финансија, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи

Позив се расписује у оквиру “Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје”, са циљем доприноса паметном и одрживом расту Црне Горе, а у оквиру ИПА ИИ Вишегодишњег Акционог програма за Црну Гору за запошљавање, образовање, и социјалну политику 2015-2017 (СОППЕС).

Општи циљ ИПА ИИ је подршка државама корисницама у процесу усвајања и реализације политичких, законских, административних, социјалних и економских реформи које су усклађене са правилима и вриједностима ЕУ.

Програм, у вриједности од 18 милиона еура, има за циљ унапређење сектора образовања, запошљавања и социјалних политика, три подручја која садрже кључне елементе потребне за постизање одрживог, паметног и инклуизивног раста у Црној Гори. Та подручја су значајно међусобно повезана и интервенције, посебно реформе, које се спроводе у тим подручјима имаће значајан утицај не само на црногорско тржиште рада, већ и на постигнућа у укупној привреди, у складу са мјерама Програма економских реформи и Програма реформе запошљавања и социјалне политике.

Активност коју спроводи Министарство науке, у оквиру поменутог програма, је Колаборативна грант шема за иновативне пројектне идеје, чија је укупна вриједност 1.000.000 еура, као и уговор о услугама за подршку грант корисницима у имплеметацији пројеката, у вриједности од 117. 647,06 еура.

Рок за подношење сажетака пројеката је 18. март 2019. године до 14:30х, на адресу:
Министарство финансија, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи
Станка Драгојевића 2
81 000 Подгорица

Више информација о Позиву, условима и критеријумима, можете наћи на сљедећем линку :
хттп://www.цфцу.гов.ме/тендери/грантови/отворени_позиви/195780/Информација-о-одрзавању-инфо-дана-у-оквиру-грант-семе-Колаборативна-грант-сема-за-иновативне-пројектне-идеје.хтмл