Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Позив Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура

Позив Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура
Датум објаве: 18.02.2019 14:36 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке  Министарство науке 
Министарство науке Црне Горе у сарадњи са Министарством финансија и Делегацијом Европске уније у Црној Гори расписало је, кроз претприступну подршку Црној Гори (ИПА) Позив за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору.
Др Дарко Петрушић, генерални директор Директората за научно-истраживачку дјелатност у Министарству науке, представио је на данашњој конференцији позив под називом “Колаборативна грант шема за иновативне пројектне идеје”, у вриједности од миллион еура.
Позив омогућује додјелу грантова у минималном износу од 60.000,00 ЕУР и максималном износу од 80.000,00 ЕУР научно-истраживачким институцијама, привреди и невладиним организацијама, изјавио је др Петрушић и додао да се иновативне пројектне идеје спроводе у неколико области:

пољопривреда,
здравље људи,
информационо-комуникационе технологије,
нови материјали,
енергија,
одрживи развој и туризам
наука, образовање и идентитет.

Један од главних циљева јесте да се кроз ову грант шему ангажује што више младих истраживача, докторанада и доктора наука у академском сектору и привреди, као и у невладином сектору, како би се кроз реализацију иновативних идеја допринијело јачању система истраживања и иновација.
Колаборативна грант шема дио је Оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике, који финансира Европска унија са 15,3 мил. еура, а кофинансира Црна Гора са 2,7 мил. еура и има за циљ унапређење сектора образовања, запошљавања и социјалних политика. Ова три подручја садрже кључне елементе потребне за постизање одрживог, паметног и инклузивног раста у Црној Гори, истакао је Лука Ђуричковић, начелник Дирекције за контролу квалитета Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи у Министарству финансија.

Рок за подношење сажетака пројеката је 18. март 2019. године до 14:30х.

Све информације везано за подношење иновативних пројектних идеја су доступне на следећем ЛИНКУ