Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан други Инфо дан за ИПА грант шему вриједности од милион еура

Одржан други Инфо дан за ИПА грант шему вриједности од милион еура
Датум објаве: 22.02.2019 11:04 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке  Министарство науке 

Други Инфо дан поводом Позива за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору, одржан је данас у Центревилле хотелу у Подгорици.

Позив за подношење иновативних пројектних идеја расписан је од стране Министарства науке, у сарадњи са Министарством финансија и Делегацијом Европске уније. Позив је дио Колаборативне грант шеме у вриједности од милион еура, а новчани износ опредијељен за појединачне пројекте износи од 60.000 до 80.000 еура, за период од најмање 18 и најдуже 24 мјесеца за имплементацију пројектне идеје.

Додатна појашњења везано за конкретни предметни Позив и активности Министарства науке презентовао је др Дарко Петрушић, генерални директор Директората за научно-истраживачку дјелатност, док су детаљна упутства за процес аплицирања и буџетирање представили представници Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи у Министарству финансија.

Министарство науке  Министарство науке 

Потенцијални апликанти су изразили велико интересовање за овај Позив, а на бројне недоумице одговарали су представници два министарства..

Др Дарко Петрушић објаснио је изузетну важност овог Позива за Црну Гору, јер кроз иновативне пројекте спрјечавамо одлив знања из земље и постајемо конкурентнији на глобалном тржишту. “Морамо се окренути ка стварању високо-технолошких производа и извоза истих, то треба да буде дугорочан циљ ових пројеката”, истакао је у својој презентацији.

Подсјећамо да је рок за подношење сажетака пројеката 18. март 2019. године до 14:30х.

Презентације можете преузети овдје: