Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У Министарство науке пристигло 45 пријава за ИПА Колаборативну грант схему

У Министарство науке пристигло 45 пријава за ИПА Колаборативну грант схему
Датум објаве: 22.03.2019 13:15 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У жељи да се што већи број младих истраживача нађе у области иновација и истраживања, Министарство науке је, у сарадњи са Министарством финансија, 1. фебруара 2019. године објавило Позив за ИПА Колаборативну грант шему за иновативне пројектне идеје. Као одговор на Позив црногорско друштво показало је велику заинтересованост у погледу подношења пријава за иновативне пројектне идеје.

Резултати имплементације подразумијевају јачање научне заједнице као и допринос расту у развоју бизнис сектора у спровођењу креативних и одрживих идеја кроз старт-уп и спин-офф компаније.

С обзиром да је Министарство науке прва институција која реализује активности у оквиру Секторског Оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике, а све у оквиру ИПА ИИ Финансијске перспективе 2014-2020, можемо се похвалити бројем пристиглих пријава.

Рок за достављање сажетака пројеката био је понедјељак 18. март 2019. године до 14.30х. До назначеног датума стигло је 45 пријава чија евалуација је у току, а након чега ће, сходно резултатима ове (И фазе) евалуације, одређени број подносилаца пријава бити позван на припрему и подношење пуних апликација.

Оно што је важно истаћи јесте да, пројектне идеје морају бити усклађене са тематским приоритетима дефинисаним Стратегијом иновативне дјелатности 2016-2020 и Стратегијом научно-истраживачке дјелатности 2017-2021: Енергија, Пољопривреда и храна, Одрживи развој и туризам, Информационо-комуникационе технологије, Медицина и здравље људи, Нови материјали, производи и услуге и Наука, образовање и идентитет.

Подсјећамо да је Министарство науке кроз ИПА ИВ компоненту- Оперативни програм за развој људских ресурса (2012-2013) реализовало Грант схему “Трансфер знања између секотра високог образовања, истраживања и индустрије”, са реализованих 14 грант уговора.