Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Други циљани позив за пројектне предлоге прекограничне сарадње Црне Горе, Албаније и Италије

Други циљани позив за пројектне предлоге прекограничне сарадње Црне Горе, Албаније и Италије
Датум објаве: 11.04.2019 14:25 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Други циљани позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег - ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014-2020, за који је опредијељено више од 13 милиона еура (укључујући 15% националног кофинансирања), биће отворен до 2. јуна 2019. године.

Максимални износ буџета за стандардне пројекте је 850.000 еура, изузев за пројекте у оквиру Приоритетне осе 4 - Унапрјеђење доступности прекограничних области, промовисање одрживих услуга и инструмената и унапрјеђење јавне инфраструктуре, гдје је могуће кандидовати пројектне предлоге до 1.200.000 еура.

Позив је усмјерен на пројекте који имају за циљ јачање конкурентности и предузетништва, промоцију енергетске ефикасности, унапрјеђење културе и саобраћаја у програмском подручју.

Иновативни аспект Позива је могућност финансирања пројеката мањег обима, у износу до 100.000 еура (Смалл сцале пројецтс), за које ће се користити поједностављене процедуре у погледу трошкова (Симплифиед Цост Оптион), као и паушално буџетирање.

Имплементација пројекта је ограничена на максимални период од 18 мјесеци за стандардне пројекте и 12 мјесеци за пројекте мањег обима.

Сваки пројектни предлог мора препознати и одговорити на конкретне заједничке потребе земаља партнера у Програму, а посебна пажња приликом оцјењивања ће бити усмјерена на утицај пројектних активности на програмску територију и одрживост резултата.

Предлози пројеката се достављају искључиво електронски, путем еМС система.

Апликациони пакет је доступан на линковима хттпс://www.италy-албаниа-монтенегро.еу/программе/опен-цаллс-%26-нотицес и хттпс://www.италy-албаниа-монтенегро.еу/бреакинг-неwс-тхе-таргетед-цалл-ис-опен

Заинтересовани се за више информација могу обратити националној контакт особи у Канцеларији за европске интеграције, Дуњи Нелевић (дуња.нелевиц@гсв.гов.ме; 020/481-371), Заједничком секретаријату Програма (јс@италy-Албаниа-Монтенегро.еу) и посјетити званичне странице програма www.италy-албаниа-монтенегро.еу и хттпс://www.фацебоок.цом/италy.албаниа.монтенегро.