Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан други састанак Управног одбора за ИПА пројекат „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"

Одржан други састанак Управног одбора за ИПА пројекат „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"
Датум објаве: 10.03.2020 14:26 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У организацији Министарства науке, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ) и компаније Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ), данас је одржан други састанак Управног одбора ИПА пројекта „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката“.
Министарство науке  Министарство науке
Поред поменутих учесника, састанку су присуствовали и представници Делегације Европске уније у Црној Гори, Министарства рада и социјалног старања као и Канцеларије за европске интеграције.

На састанку је представљен Полугодишњи извјештај уз детаљан преглед реализованих активности и уз приказ плана активности за наредни период од шест мјесеци. Како су пројекти грант корисника уговорени у оквиру позива „Колаборативна грант шема за иновативне пројектне идеје“, учесници су размијенили мишљења на теме које су издвојене као приоритетне за реализацију почетних активности попут приступа пројектној документацији грант корисника, организације почетне радионице на тему имплементације грант уговора (одржавање радионице планирано за 24.03.2020. у Подгорици) и првих посјета грант корисницима у циљу финализације анализе процјене потреба грант корисника за конкретним обукама а све у сврху што успјешније будуће имплементације пројектних идеја.

Министарство науке Министарство науке
Подсјећамо, овај пројекат има за циљ повећање капацитета будућих грант корисника у ефикасном спровођењу ИПА пројеката који се финансирају

Поменути пројекат се спроводи кроз Инструмент за претприступну подршку (ИПА ИИ), Заједничког програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну заштиту.

Уговор је почео са реализацијом од 31. јула 2019. године и трајаће 18 мјесеци.

Укупна вриједност уговора је 116.000,00 ЕУР.