Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана прва онлине Радионица за подршку корисницима грантова у оквиру Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје

Одржана прва онлине Радионица за подршку корисницима грантова у оквиру Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје
Датум објаве: 25.03.2020 22:07 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У циљу подршке корисницима пројеката у оквиру Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје, а поводом поштовања актуелних мјера у вези са пандемијом ЦОВИД-19, Министарство науке је данас, у сарадњи са консултантском фирмом Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ), одржало прву онлине Радионицу посвећену имплементацији пројеката из поменуте шеме.

Радионица је обухватила детаљну презентацију Водича за имплементацију грант пројеката: основне улоге, специфичне и опште услове уговора, процедуре у измјени уговора, као и детаљан преглед свих пратећих алатки (тоолс) које су саставни дио Водича.

Обуку је одржала испред ИЦЕ тима, експертица за управљање грант пројектима, г-ђа Ивана Стаљетовић.

Поред представника ИЦЕ-а, Министарства науке и Министарства Финансија (ЦФЦУ), обуку су пратили представници корисничких институција: Факултет умјетности (УДГ), Чиком, Факултет за информационе системе и технологије (УДГ), НВО Натура.

Друге двије онлине радионице на исту тему биће одржане са преосталим корисницима, сјутра и прекосјутра (26. и 27. март 2020.) у термину од 09:30-15:00 сати.

Ова подршка реализује се кроз ИПА пројекат "Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката" који спроводи консултантска фирма ИЦЕ а који омогућава корисницима директну експертску подршку у изградњи њихових капацитета за ефикасно спровођење пројеката који се реализују у оквиру Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје. Вриједност овог пројекта је 116.000,00 ЕУР.