Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржана прва радионица на тему унапређења портала Научна мрежа

Одржана прва радионица на тему унапређења портала Научна мрежа
Датум објаве: 24.06.2020 09:54 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке и консултантска фирма Интернатионал Девелопмент Иреланд (ИДИ) у сарадњи са Билд студијом, организовали су, 22. јуна 2020. године прву радионицу на тему планирања развоја нових садржаја и услуга на порталу Научна мрежа.

Поред представника Министарстава науке, Министарства економије, Билд студија и носиоца пројекта, радионици су присуствовали представници Универзитета Црне Горе, Универзитета Медитеран и Доња Горица. Консултанти на пројекту представили су идеје за даљи развој портала Научна мрежа и кроз дијалог са представницима Министарства науке и универзитета у Црној Гори разматрали могућности интегрисања практичне студентске наставе и сличних садржаја на овом порталу који би били од интереса како за универзитете тако и за привредни сектор. На радионици су представљене најбоље свјетске праксе у области умрежавања науке и привреде, те разматране процедуре које би биле примјењиве на националном нивоу а све са циљем успостављања интеракције и повећања сарадње између научне заједнице и привреде. Такође, битан сегмент Научне мреже представља могућност укључивања студената завршних година факултета у иновативне пројекте и стицање знања и пракси које су корисне и примјењиве у данашњем економском окружењу.

Пројекат „Промоција културе иновација и подршка сарадњи између актера у области истраживања, образовања и иновација (ИНОНЕТ)” финансиран је у оквиру Програма претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 16 мјесеци, односно до маја 2021. године.

Укупна вриједност уговора износи 289,900.00 ЕУР.