Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржане обуке у оквиру ИПА пројекта “Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката”

Одржане обуке у оквиру ИПА пројекта “Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката”
Датум објаве: 30.07.2020 18:41 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке и консултантска фирма Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) која спроводи ИПА пројекат “Технича подршка грант корисницима у имплементацији пројеката”, организовали су током јула мјесеца двије радионице и то: “Рискс, Црисис анд Ресилиенце”, 23.07.2020. и “Адаптиве леадерсхип” 30.07.2020.
Министарство науке

Сходно важећим препорукама Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ) које су донијете услед пандемије изазване вирусом ЦОВИД 19, радионице су одржане онлине (путем платформе Зоом).

Током прве радионице учесници су имали прилику да стекну увид у начин управљања пројектима у ризичним временима, развију отпорност како сопствену тако и свог тима у кризним ситуацијама као и да задрже висок степен ефикасности и ефективности током сличних ситуација. Друга радионица је била посвећена адаптивном лидерству, како спровести у дјело очекивања доносиоца одлука, проширити стратешке приступе и спроводити/управљати утицајним промјенама.

Министарство науке

Обука представља планиране активности на поменутом пројекту и има за циљ да ојача вјештине учесника у овим областима (корисника пројеката из Колаборативне грант шеме за иновативне пројектне идеје и представника Министарства науке који су задужени за реализацију активности из домена ИПА програма).

Овај циклус радионица водио је тим лидер пројекта, г-дин Бошко Нектаријевић.

Пројекат “Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката” реализује се кроз ИПА Програм ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту. Уговор је почео са реализацијом од 31. јула 2019. године и траје 18 мјесеци.

Укупна вриједност пројекта износи 116.000,00 ЕУР.