Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан састанак Управног одбора пројекта за информисање јавности о Програму ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту

Одржан састанак Управног одбора пројекта за информисање јавности о Програму ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту
Датум објаве: 17.09.2020 11:00 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Дана 16. септембра 2020. године, у просторијама Министарства науке, одржан је састанак Управног одбора пројекта „Комуникација, јавност и видљивост Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике“. Пројекат се реализује у оквиру Програма ЕУ и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну заштиту, а који се финаснира из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА).

мрсс

На састанку је представљен извјештај пројекта за период јануар-јул, активности које су реализоване узимајући у обзир пандемију ЦОВИД-19, као и активности које се намјеравају реализовати у наредном периоду. Посебан фокус је дат на промоцију и информисање јавности о позиву за достављање приједлога пројеката за подршку запошљавању у мање развијеним општинама у Црној Гори, као и даљој промоцији позива „Колаборативна грант шема за иновативне пројектне идеје“. Коначно, састанак је био прилика да се дâ осврт на побољшању промотивних активности, а све у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и изналажењу најбољег начина да се јавности представи сами Програм. 

На састанку су поред представника Министарства рада и социјалног старања-Директората за европске интеграције и програмирање и имплементацију ЕУ фондова, као главне корисничке институције пројекта, присуствовали и представници Министарства науке, Министарста финансија (Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи и Директората за управљачку структуру), представници Делегације Европске уније у Црној Гори, као и представници Билд Студиа из Подгорице који пројекат спроводе.

Пројекат „Комуникација, јавност и видљивост Секторског оперативног програма за запошљавање, образовање и социјалне политике“ је вриједан 91.415,00 еура (85% је допринос ЕУ, док Црна Гора учествује са 15%). Реализација пројекта је започела 15. јануара 2019. године и трајаће 3 године.