Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан трећи састанак Управног одбора за ИПА пројекат „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"

Одржан трећи састанак Управног одбора за ИПА пројекат „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката"
Датум објаве: 29.09.2020 14:26 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке

Трећи састанак Управног одбора ИПА пројекта „Техничка подршка грант корисницима у имплементацији пројеката“ одржан је данас у Министарству науке.

Поред представника Министарства науке, компаније Интернатионал Цонсултинг Еxпертисе (ИЦЕ) и Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), састанак су путем видео линка пратили представници Делегације Европске уније у Црној Гори, Министарства рада и социјалног старања као и Канцеларије за европске интеграције.

На састанку су детаљно представљене реализоване активности у периоду од 31. јануара до 31. јула 2020. године као и план активности за период од наредних шест мјесеци. Све активности планиране пројектом за наведени период, реализоване су у складу са планираном динамиком.

Подсјећамо, за бесповратно финансирање кроз ИПА Колаборативну шему за иновативне пројектне идеје одобрено је 13 пројеката у укупном износу од 952.669,46 € и њихова реализација је отпочела у марту текуће године. Управо у циљу додатне подршке грант корисницима, Министарство науке, у сарадњи са ЕУ и ИЦЕ-ом, реализује пројекат Техничке подршке кроз који је корисницима обезбијеђена експертска подршка за имплементацију њихових пројеката уз пуно поштовање ЕУ стандарда.

Поменути ИПА пројекат се спроводи кроз Програм ЕУ и ЦГ за запошљавање, образовање и социјалну заштиту: хттп://еесп.ме/