Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан састанак Секторског надгледног одбора за програме ИПА ИИ: Сви пројекти одвијају се по плану

Одржан састанак Секторског надгледног одбора за програме ИПА ИИ: Сви пројекти одвијају се по плану
Датум објаве: 12.10.2020 13:40 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Данас, 12. октобра 2020. године, у виртуелном формату одржан је састанак Секторског надгледног одбора за програме ИПА ИИ, на коме су, поред представника Министарства науке, учествовали и представници Министарства рада и социјалног старања, Министарства здравља, Министарства за људска и мањинска права, Министарства финансија те представници Делегације Европске Уније у Подгорици и НИПАК Канцеларије.

На састанку су представљене активности институција које проводе ИПА Програме у оквиру Заједничког програма Европске уније и Црне Горе за запошљавање, образовање и социјалну политику.

У име Министарства науке, јединице за имплементацију ИПА програма, Смиља Кажић Вујачић, СПО је представила досадашње спроведене активности, потенцијалне ризике као и будуће активности у оквиру Акицје 2 “Јачање система образовања”- Активности 2.4 “Подршка ангажовању научника у академском и / или бизнис сектору”.

У име ЕУД, господин Херманн Спитз, шеф Сектора за сарадњу и гђа Јадранка Милић, менаџер програма, похвалили су активности Министарства науке, посебно у смислу медијског представљања реализованих активности, као и успјешног превазилажења ризика које је тренутна ситуација са пандемијом ЦОВИД-19 донијела. Заједнички је констатовано да се сви пројекти одвијају по плану, захваљујући заједничким напорима свих актера у процесу