Мања слова Већа слова РСС
Министарство науке

Министарство науке


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

ИПА Пројекти

05.07.2019.

Састанци С3 и ИПА тимова са С3 фокусним групама из области: Енергија и одржива животна средина и Информационо-комуникационе технологије

Састанци С3 и ИПА тимова са С3 фокусним групама из области: Енергија и одржива животна средина и Информационо-комуникационе технологије Имајући у виду да је у току процес програмирања претприступних фондова (ИПА) за 2020. годину, представници Министарства науке сусрели су се данас, 05. јула 2019. године у просторијама Министарства са еxпертским тимовима - С3 фокусним групама који су били укључени у процес израде Стратегије паметне специјализације Црне Горе (С3), која је на Влади усвојена 20. јуна 2019. године из области: Енергија и одржива животна средина и Информационо-комуникационе технологије...

05.06.2019.

ИПА Радионица за припрему пуних апликација за иновативне пројектне идеје

Министарство науке и Министарство финансија-Генерани директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи /ЦФЦУ/, организоваће 12. и 13. јуна 2019. године у Подгорици, радионицу „Припрема пуних апликација“, коју ће спровести експерти фирме Алтернативе Цонсултинг у конзорцијуму са Еxпертисе Адвисорс и ИЦЕ ЕЕИГ.

05.06.2019.

Објављен позив за достављање Доказа изводљивости концепта (Прооф оф Цонцепт) за Отворени иновациони систем Јадранско-јонског региона

Позив за ОИСАИР Прооф оф Цонцепт (Доказ изводљивости концепта за Отворени иновациони систем) је транснационална иницијатива намијењена универзитетима, научноистраживачким институтима и малим и средњим предузећима у Јадранско-јонском региону за области транспорта и мобилности; енергије и животне средине и агро-биоекономије.

28.05.2019.

Трећи позив за достављање приједлога пројеката у оквиру Интеррег В-Б Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 (АДРИОН)

Трећи позив за достављање приједлога пројеката у оквиру Интеррег В-Б Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 (АДРИОН)

Трећи позив за достављање приједлога пројеката у оквиру Интеррег В-Б Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 (АДРИОН) за Приоритетне области 1 (Иновативан регион) и 3 (Повезан регион), објављен је 20. маја 2019. године. Позив је рестриктивног карактера, будући да ће подржати јасно дефинисане теме од стратешке важности за АДРИОН програм и Стратегију Европске уније за Јадранско-јонски регион (ЕУСАИР)...

11.04.2019.

Други циљани позив за пројектне предлоге прекограничне сарадње Црне Горе, Албаније и Италије

Други циљани позив за пројектне предлоге прекограничне сарадње Црне Горе, Албаније и Италије

Други циљани позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег - ИПА програма прекограничне сарадње за Италију, Албанију и Црну Гору 2014-2020, за који је опредијељено више од 13 милиона еура (укључујући 15% националног кофинансирања), биће отворен до 2. јуна 2019. године.

22.03.2019.

У Министарство науке пристигло 45 пријава за ИПА Колаборативну грант схему

У Министарство науке пристигло 45 пријава за ИПА Колаборативну грант схему

У жељи да се што већи број младих истраживача нађе у области иновација и истраживања, Министарство науке је, у сарадњи са Министарством финансија, 1. фебруара 2019. године објавило Позив за ИПА Колаборативну грант шему за иновативне пројектне идеје. Као одговор на Позив црногорско друштво показало је велику заинтересованост у погледу подношења пријава за иновативне пројектне идеје.

13.03.2019.

Рок за достављање пројектних идеја за ИПА грантове истиче у понедјељак 18. марта

Министарство науке Црне Горе у сарадњи са Министарством финансија и Делегацијом Европске уније у Црној Гори расписало је, кроз претприступну подршку Црној Гори (ИПА) Позив за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору.

07.03.2019.

Објављене кларификације и коригендум за ИПА грант шему за иновативне пројектне идеје

Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ) објавио је одговоре на питања (Кларификације) пристигла путем е-маил адресе Уговорног тијела (ЦФЦУ) као и на питања постављена на претходно одржаним инфо данима у Подгорици и Никшићу.

22.02.2019.

Одржан други Инфо дан за ИПА грант шему вриједности од милион еура

Одржан други Инфо дан за ИПА грант шему вриједности од милион еура

Други Инфо дан поводом Позива за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору, одржан је данас у Центревилле хотелу у Подгорици...

18.02.2019.

Позив Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура

Позив Министарства науке: ИПА Грантови за иновативне пројекте у укупној вриједности од миллион еура

Министарство науке Црне Горе у сарадњи са Министарством финансија и Делегацијом Европске уније у Црној Гори расписало је, кроз претприступну подршку Црној Гори (ИПА) Позив за подношење иновативних пројектних идеја у привредном, академском и цивилном сектору. Рок за подношење сажетака пројеката је 18. март 2019. године до 14:30х.