Manja slova Veća slova RSS
Ministarstvo nauke

Ministarstvo nauke


IPA Projekti

05.07.2019.

Sastanci S3 i IPA timova sa S3 fokusnim grupama iz oblasti: Energija i održiva životna sredina i Informaciono-komunikacione tehnologije

Sastanci S3 i IPA timova sa S3 fokusnim grupama iz oblasti: Energija i održiva životna sredina i Informaciono-komunikacione tehnologije Imajući u vidu da je u toku proces programiranja pretpristupnih fondova (IPA) za 2020. godinu, predstavnici Ministarstva nauke susreli su se danas, 05. jula 2019. godine u prostorijama Ministarstva sa expertskim timovima - S3 fokusnim grupama koji su bili uključeni u proces izrade Strategije pametne specijalizacije Crne Gore (S3), koja je na Vladi usvojena 20. juna 2019. godine iz oblasti: Energija i održiva životna sredina i Informaciono-komunikacione tehnologije...

05.06.2019.

IPA Radionica za pripremu punih aplikacija za inovativne projektne ideje

Ministarstvo nauke i Ministarstvo finansija-Generani direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći /CFCU/, organizovaće 12. i 13. juna 2019. godine u Podgorici, radionicu „Priprema punih aplikacija“, koju će sprovesti eksperti firme Alternative Consulting u konzorcijumu sa Expertise Advisors i ICE EEIG.

05.06.2019.

Objavljen poziv za dostavljanje Dokaza izvodljivosti koncepta (Proof of Concept) za Otvoreni inovacioni sistem Jadransko-jonskog regiona

Poziv za OISAIR Proof of Concept (Dokaz izvodljivosti koncepta za Otvoreni inovacioni sistem) je transnacionalna inicijativa namijenjena univerzitetima, naučnoistraživačkim institutima i malim i srednjim preduzećima u Jadransko-jonskom regionu za oblasti transporta i mobilnosti; energije i životne sredine i agro-bioekonomije.

28.05.2019.

Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg V-B Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020 (ADRION)

Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg V-B Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020 (ADRION)

Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Interreg V-B Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020 (ADRION) za Prioritetne oblasti 1 (Inovativan region) i 3 (Povezan region), objavljen je 20. maja 2019. godine. Poziv je restriktivnog karaktera, budući da će podržati jasno definisane teme od strateške važnosti za ADRION program i Strategiju Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR)...

11.04.2019.

Drugi ciljani poziv za projektne predloge prekogranične saradnje Crne Gore, Albanije i Italije

Drugi ciljani poziv za projektne predloge prekogranične saradnje Crne Gore, Albanije i Italije

Drugi ciljani poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Interreg - IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, za koji je opredijeljeno više od 13 miliona eura (uključujući 15% nacionalnog kofinansiranja), biće otvoren do 2. juna 2019. godine.

22.03.2019.

U Ministarstvo nauke pristiglo 45 prijava za IPA Kolaborativnu grant shemu

U Ministarstvo nauke pristiglo 45 prijava za IPA Kolaborativnu grant shemu

U želji da se što veći broj mladih istraživača nađe u oblasti inovacija i istraživanja, Ministarstvo nauke je, u saradnji sa Ministarstvom finansija, 1. februara 2019. godine objavilo Poziv za IPA Kolaborativnu grant šemu za inovativne projektne ideje. Kao odgovor na Poziv crnogorsko društvo pokazalo je veliku zainteresovanost u pogledu podnošenja prijava za inovativne projektne ideje.

13.03.2019.

Rok za dostavljanje projektnih ideja za IPA grantove ističe u ponedjeljak 18. marta

Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA) Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru.

07.03.2019.

Objavljene klarifikacije i korigendum za IPA grant šemu za inovativne projektne ideje

Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) objavio je odgovore na pitanja (Klarifikacije) pristigla putem e-mail adrese Ugovornog tijela (CFCU) kao i na pitanja postavljena na prethodno održanim info danima u Podgorici i Nikšiću.

22.02.2019.

Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura

Održan drugi Info dan za IPA grant šemu vrijednosti od milion eura

Drugi Info dan povodom Poziva za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru, održan je danas u Centreville hotelu u Podgorici...

18.02.2019.

Poziv Ministarstva nauke: IPA Grantovi za inovativne projekte u ukupnoj vrijednosti od million eura

Poziv Ministarstva nauke: IPA Grantovi za inovativne projekte u ukupnoj vrijednosti od million eura

Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori raspisalo je, kroz pretpristupnu podršku Crnoj Gori (IPA) Poziv za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru. Rok za podnošenje sažetaka projekata je 18. mart 2019. godine do 14:30h.