Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе С3

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе С3
Датум објаве: 10.06.2019 13:54 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


Министарство науке  Министарство науке 

Министарство науке организовало је данас Округли сто у оквиру Јавне расправе о нацрту Стратегије паметне специјализације (2019-2024).

Догађају су присуствовали представници: Кабинета предсједника Владе, Министарства економије, Министарства пољопривреде, Министарства саобраћаја, Привредне коморе Црне Горе, Универзитета Црне Горе – Електротехничког факултета, Управе за статистику, Центра за екотоксиколошка испитивања, Удружења за развој пољопривреде Црне Горе.
Министарство науке
Испред Министарства науке презентацију Стратегије паметне специјализације одржали су чланови С3 тима, др Дарко Петрушић и др Нина Радуловић, напомињући да је Црна Гора похваљена од стране Европске комисије о напорима које је уложила и остварила у изради Стратегије.

Након усвајања на националном нивоу до краја јуна ове године, а у контексту имплементације Стратегије, др Дарко Петрушић најавио је отварање Националне канцеларије за Паметну специјализацију, као и успостављање Савјета за паметну специјализацију који ће омогућити спровођење ове државне стратегије.

Министарство науке је на својој веб страници објавило Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Стратегије паметне специјализације (2019-2024), у трајању од 20 дана, у периоду од 25. маја до 14. јуна 2019. године. Након сугестија и коментара добијених по Јавном позиву, Министарство науке ће доставити Влади Приједлог Стратегије паметне специјализације на разматрање и усвајање.