Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе о два нова закона на пољу иновација и технолошког развоја

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе о два нова закона на пољу иновација и технолошког развоја
Датум објаве: 06.07.2020 15:03 | Аутор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


У оквиру Јавне расправе о два нова закона на пољу иновација и технолошког развоја – Закона о иновационој дјелатности и Закона о подстицајним мјерама за развој истраживања и иновација, Министарство науке је данас организовало Округли у хотелу ,,ЦентреВилле“ а због тренутне ситуације са Цовид-19, и ограниченог броја мјеста у сали, расправу је било могуће пратити и путем Зоом платформе.

Министарство науке

Јавној расправи, поред чланова радне групе, придружили су се и представници иновативних компанија, академских институција, бизнис сектора и Савјета за конкурентност оцијенивши увођење закона веома важним стратешким подухватом за будући развој црногорског иновационог система. Посебно су похваљене подстицајне мјере за инвестирање у стартапове које имају једногласну подршку иновативне заједнице. Добијени су и значајни коментари и ставови из домаћих компанија који ће се детаљније разрадити у финализацији Нацрта.

Министарство науке

Министарка Дамјановић је исказала задовољство ефектом данашње расправе али и свих ранијих констуктивних сусрета одржаних на ову тему и истакла да је циљ да овај закон буде "жив" и да се у ходу унапређује.