Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi pregovarački sastanak sa Elektotehničkim fakultetom za uspostavljanje Centra uspješnosti

Održan prvi pregovarački sastanak sa Elektotehničkim fakultetom za uspostavljanje Centra uspješnosti
Datum objave: 20.02.2014 18:32 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke je 3. februara 2014. godine donijelo Odluku o stupanju u pregovore sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta Crne Gore u Podgorici, o zaključivanju Ugovora o realizaciji naučnoistraživačkog projekta „Centar uspješnosti u bioinformatici (BIO-ICT)“, kao prvorangiranog na Konkursu Ministarstva nauke za dodjelu granta za uspostavljanje prvog Centra uspješnosti u Crnoj Gori, u iznosu od 3,7 miliona eura. Ovlašćena lica za pregovore od strane Elektrotehničkog fakulteta, su podnosilac projekta, prof. dr Zoran Veljović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, i prof. dr Igor Đurović, osoba odgovorna za ovaj projekat, kao i njihov projektni tim.

Pregovori između Ministarstva nauke i Elektrotehničkog fakulteta počeli su juče, 19. februara 2014. godine, kada je održan prvi zajednički sastanak.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva nauke, ovlašćena lica podnosioca prijave - Elektrotehničkog fakulteta, kao i ovlašćena lica partnerskih naučnoistraživačkih ustanova iz Crne Gore, i to: Biotehničkog fakulteta, Instituta za biologiju mora i Instituta za javno zdravlje.

Na sastanku je ukazano na naredne korake koje je potrebno preduzeti u postupku pregovora, koji se odnose na razmatranje određenih aspekata prijave projekta ,,BIO-ICT”, a posebno na sljedeća pitanja: tehnička, pravna, finansijska, zaštite životne sredine, proces nabavki i plaćanja.

Ministarstvo nauke pružiće svu potrebnu tehničku podršku u pogledu dobijanja potrebnih informacija, koje su neophodne, u skladu sa pravilima Svjetske banke.

Nakon definisanja svih navedenih pitanja, može se zaključiti Ugovor o realizaciji projekta „Centar uspješnosti u bioinformatici (BIO-ICT)“.

Ukoliko pregovori budu uspješni, potpisivanje ugovora očekuje se krajem marta.