Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarka Damjanović u radnoj posjeti BIO-ICT Centru izvrsnosti

Ministarka Damjanović u radnoj posjeti BIO-ICT Centru izvrsnosti
Datum objave: 10.07.2017 20:45 | Autor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke   

Ministarka nauke Sanja Damjanović boravila je danas u radnoj posjeti Centru izvrsnosti BIO-ICT na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Tokom sastanka sa glavnim menadžmentom predstavljene su ključne aktivnosti i dostignuća Centra, kao i renovirane laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu: ForeMont, BIO-ICT i PCB laboratorija (izrada štampanih ploča).

Mladi BIO-ICT istraživači, u sastavu: Nikola Bulatović, Božidar Škrbić, Slavica Tomović i Trifun Savić, prezentovali su inovacije i pojedinačna istraživanja: SeMaR, LiveGate, SDN i Pametno navodnjavanje.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke      
Ministarki Damjanović su takođe prezentovani planovi Centra za apliciranje na nove projekte Okvirnog programa Horizonta 2020, budući koraci u cilju održivosti BIO-ICT Centra, a i razgovarano je o podršci Ministarstva nauke u sklapanju novih međunarodnih partnerstava.

U posjeti su ispred Ministarstva prisustvovali: generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost Darko Petrušić, sekretarka Ministarstva Smiljana Prelević i projektni menadžer za istraživanja u okviru INVO projekta Saša Ivanović.

Više detalja o BIO-ICT Centru možete pronaći na sljedem linku: http://www.bio-ict.ac.me/